JAWLINE BELİRGİNLEŞTİRME
JAWLINE BELİRGİNLEŞTİRME
Jawline (Çene) Hattı Dolgusu Nedir?
Doğuştan gelen çenenin geride olması ya da gelişme çağındaki bazı sorunlar, ortodontik problemler bu hattın keskinliğinde kaybolmaya sebep olabilir. Gıdı ve yanakta meydana gelen sarkma da jawline hattının daha silik olmasına sebep olabilir.
Bu yüzden önce sebebi belirlemek önemlidir. O sebebe yönelik de sarkma varsa ip askı ile toparlanır, hacim azlığı varsa da dolgu uygulaması yapılabilir.
Uygulamada kaç ip kullanılacağı ya da kaç enjektör dolgu gerekeceği kişinin anatomik yapısının muayenesinden sonra belirlenebilir. Önemli olan altın orana uygun bir sonuç ortaya çıkarmaktır.
Erkeklerde çene arkasında köşeli hat belirginleştirilerek daha maskülen görünüm sağlanırken kadınlarda daha oval ya da v hat oluşturulması hedeflenir.
Çene Bölgesinde Gözlemlenen Şekil Bozuklukları
Çene bölgesinde oldukça fazla şekil bozukluklarına rastlanmaktadır. Bunlar, yapısal bozukluklar olabilmektedir ya da kilo almak ve yaşlanmaya bağlı olarak gelişen bozukluklardır. Günümüzde rastlanılan belli başlı çene şekil bozuklukları şunlardır:
- Çene bölgesinde görülen hacim eksikliği
- Çenenin fazla küçük ve geri planda kalması
- Çene hattının çizgisinin belirsiz olması
- Simetrik olmaması
- Çene altında meydana gelen sarkmalar
Kişiler, bu maddelerin dışında da çene bölgeleri ile alakalı farklı şikayetlerde de bulunabilir.
- Yüz ile uyum içerisinde olmayan bir çene biçimi
- Olması gerekenden daha fazla zayıf bir çene yapısı
- Olması gerekenden daha büyük bir çene yapısı
- Çene altından sarkmakta olan gıdı
- Çene hattının belirgin olmaması
- Çene ucunda mevcut olan gamze
Jawline belirginleştirme ve çene ucu dolgusu sayesinde daha net, simetrik ve çekici hatlara sahip olabilirsiniz.
Çene (Jawline) Dolgusu Nasıl Yapılır?
Çene dolgusu işlemlerinde enjeksiyon tekniklerinden faydalanılır. Çenede mevcut olan çukur görünümü dengelemek, yüzün alt bölümünü şekillendirmek sebebiyle dermal dolgu malzemeleri kullanılır. Dolgu enjeksiyonlarında kullanılabilecek çeşitli dolgu maddeleri mevcuttur. Bu çeşitler arasında en sık kullanılan hyaluronik asittir.
Çene dolgusu operasyonlarında anestezi uygulaması gerekmemektedir. Fakat dolgu yaptıracak olan kişi tarafından anestezi uygulaması talep edilirse uygulanacak olan yöntem lokal anestezidir. Çene dolgularında tercih edilmiş olan dolgu malzemesi cildin hemen alt kısmına küçük iğneler yardımıyla enjekte edilmektedir. Çene dolgusunun uygulanma işlemlerinde seans yaklaşık olarak 15 dakika kadar bir sürede gerçekleştirilir.
Jawline Dolgusu Kalıcı Mıdır?
Çene bölgesi ve çene ucu dolguları, mevcut bölgedeki doku uyumu sebebi ve hatların belirginleşmesi için kalın ve de yoğun aynı zamanda lifting etkisi fazla olan dolgularla uygulanır. Uygulanmış olan dolgunun kalıcılığı kişinin özelliklerine ve yapısal durumuna göre değişkenlik göstermekle beraber 12 ile 18 ay aralığında değişmektedir. İlk tedavinizden kısa bir süre sonra uygulanmış olan jawline dolgusunun görünümü korumak istiyorsanız, tekrar işlem yaptırmanız gerekebilir.
Numaranızı Bırakın Sizi Arayalım.
Hata: İletişim formu bulunamadı.