BURUN DOLGUSU
BURUN DOLGUSU
Burun Dolgusu Nedir?
Burun dolgusu burnunun genel görüntüsünden şikâyetçi olan, ufak dokunuşların yeterli olacağı kişiler için uygulanan bir ameliyatsız estetik yöntemidir. Burun yapısındaki boşlukları gidererek istenilen görüntüye ulaşmak için kullanılır. Gerekli noktalara uygulanan dolgu malzemesi sayesinde buruna daha kalkık, simetrik ve yüze uyumlu bir görünüm kazandırabilir. Burun dolgusu için hyaluronik asit kullanılır.
Burun dolgusu sağlık amaçlı değil, estetik amaçlı bir uygulamadır. Kişide kemik eğriliğine bağlı nefes alma zorluğu mevcutsa bu rahatsızlığı ortadan kaldırmaz. Ortalama 1-1,5 yıl arasında kalıcılığı olan ve uygulaması yaklaşık 15-20 dakika süren bu işlemden sonra kişi günlük hayatına hemen geri dönebilir.
Burun Dolgusu Hangi Durumlarda Uygulanabilir?
Burun dolgusu, bütün burun şekil bozukluklarını düzeltmede etkili değildir. Burun dolgusu yaptırmaya uygun olup olmadığınız doktor muayenesi sonucu belirlenir. Burun dolgusunun uygulanabileceği durumlar:
- Burun kemerinde çöküntü
- Burundaki hafif asimetriler
- Burun ucunun düşük olması
- Burunda küçük girintilerin varlığı
- Burnun bir tarafının diğer tarafına daha çökük olması
- Cerrahi burun estetiği sonrası küçük bozukluklar
Burun Dolgusu Nasıl Uygulanır?
Burun dolgusu yaptırmak isteyen hastalara ilk olarak detaylı bir muayene yapıyoruz ve işlemden önce hasta ile birlikte planlama yapıyoruz. Burun şeklinde hastanın şikayetçi olduğu kısımlar belirlenerek hangi bölgelere dolgu yapılacağı planlanır. Burun dolgusu işleminden önce dolgu yapılacak bölgedeki deri üzerine anestezik krem sürülür. İlgili bölgede uyuşma sağlandıktan sonra antiseptik solüsyon sürülerek temizlenir. Dolgu maddesi olarak genellikle hyaluronik asit kullanılır. Dolgu maddesi düzeltilmesi istenen bölgelerde cilt altına enjekte edilerek uygulanır. İşlem bittikten sonra hafif kızarıklık ve şişlik olabilir. Bu, normal ve kısa süreli bir durumdur. Hasta, hemen günlük yaşantısına geri dönebilir.
Burun Dolgusu Sonrasında Nelere Dikkat Edilmelidir?
Uygulamadan hemen sonra buruna dokunmak sakıncalıdır. İyileşme sürecinde ağır hareketlerden kaçınmak gerekir. Buruna zarar verebilecek sporlardan uzak durulmalıdır. Belli bir süre sıcak duş almak doğru değildir. Kahve, alkol ve kafein tüketmemek gerekir. Direkt güneş ışığına maruz kalınmamalıdır. Buhar odası, sauna gibi çok sıcak ve nemli ortamlarda bulunmaktan kaçınılmalıdır. Başarılı bir tedavi sonucu elde etmek için, doktorun önerdiği tarihte kontrol randevusuna gitmek ve bu randevuları aksatmamak büyük önem taşır.
Numaranızı Bırakın Sizi Arayalım.
Hata: İletişim formu bulunamadı.