Güzel bir cilt deyince aklınıza ilk olarak neler geliyor? Pürüzsüz, eşit tonda, canlı, siyah noktaları olmayan, taze duran… cep telefonumuza indirdiğimiz aplikasyonlar sağolsun, bize bu tazecik görüntüyü sosyal medyada paylaşmamıza yardımcı oluyor.
Tüm kırışıkları, cilt lekelerini yok edebiliyor, canlı, güzel bir cilde kavuşabiliyoruz. Peki ya aynalar ne durumda?
Cildiniz hakkında gerçekleri söylüyor sanıyorsanız, yanılıyorsunuz zira asıl cilt güzelliği altındaki katmanların da sağlıklı olmasıyla ortaya çıkıyor.
Geçtiğimiz günlerde instagram hesabında Observ 520 cihazını anlatan Medikal Estetik Hekimi Dr.Gökçe Haspolat, cilt altını ve kusurları gösteren bu analiz cihazıyla, 2 sene evvelki cildini ve güncel cildinin karşılaştırmasını yaptı.
Elbette biz de hemen sorduk.
Cilt Altını Düzeltmeden Güzelleşmek Mümkün Değildir
“Öncelikle hemen şunu söylemeliyim. Cilt altını düzeltmeden güzelleşmek mümkün değildir. Cilt altını düzeltmeden, kusursuz bir cilde kavuşamazsınız.
Siz ne kadar çabalarsanız çabalayın, eğer alttaki kusurları düzeltmeden, tam manasıyla bir cilt analizi yaptırmadan başlayacağınız cilt tedavisi, halının altına tozları süpürmekten öteye geçemez.
Evet, Observ 520 bir cilt analizi cihazı, en derin katmandan, yüzeye kadar cilt sağlığını görüntülemek ve analiz etmek için sekiz kapsamlı gözlem modu var.
Cilt düzensizliklerini ayrıntılı olarak incelememize ve cildi eski haline döndürmek için en iyi tedavi yöntemini bulmamıza olanak sağlıyor.
Cihazın 8 Gözlem Modu Var
Nedir bunlar, hemen inceleyelim:
1. Gün ışığı: bu doğal gün ışığı ortamında görülen cilt
2. Yüzey dokusu: cildin dokusal topografyasını çıkarıyor
3. Pigmentasyon: güneş hasarı, pigmentasyon, melazma, genel renk varyasyonları gibi cilt düzensizlikleri gösteriyor.
4. Kızarıklık: ciltte kızarıklığa, gözle görülür yüz kızarmasına yol açan mikrovasküler yani kılcal damar yapılanın ağlarını gösteriyor.
5. Paralel polarize: cilt yüzeyinin, ince çizgilerin genişmiş görünümünü gösteriyor
6. Çapraz polarize: dermal yapıların, vasküler koşulların, iltihaplanmaların ve pigmentasyonun çok açık şekilde görünümünü gösteriyor
7. Gerçek UV: yüzeydeki ve daha derin katmanlardaki cilt anormalliklerini gösteriyor
8. Smimule woods light: cildin susuzluk, yağlılık oranı gibi tanısal boyutları gösteriyor.
Şimdi Tüm Bunları Bilmek, Bu Cilt Analizini Yapmak Ne İşe Yarıyor?
Daha doğru bir tedavi planlamasını, hastanın takibini, tedavi sonrası karşılaştırma yapabilmeyi sağlıyor.
Dahası ciltle ilgili endişeleri çok detaylı bir şekilde ortaya çıkardığı için bir dakika içinde mevcut ve gelecekteki cilt koşulları hakkında farkındalığı artırıyor ve hastalarıma hedefi olan ve doğru tedavi planlamasını yapmamı kolaylaştırıyor.”